Wie ik ben

Mijn naam is Angie van Hoboken, ik ben in 1953 in de Gelderse Achterhoek geboren, opgegroeid in Limburg en sinds 1975 woon ik in Amsterdam.

Na mijn eerste werk als groepsleidster op een kostschool voor schipperskinderen en bezigheidstherapeute heb ik in de jaren 80 de opleiding Visuele Communicatie gevolgd op de Rijksacademie in Amsterdam, en ben ik vele jaren dans-, theater-, en filmfotograaf geweest.

_J7K0617
© Astrid Zuidema

Daarna was het weer tijd om van koers te veranderen. In 1990 ben ik begonnen aan de opleiding  Osho Tibetan Pulsing Healing in Poona India en heb ik mijn healingpraktijk opgezet en workshops gegeven. Sinds de zomer van 1995 ben ik in Nederland en Telluride, Colorado een reeks trainingen en workshop gaan volgen in sjamanistische healingtechnieken. Daarnaast heb ik zelf veel workshops, sjamanistische healingtrainingen en 16 jaar lang nieuwe en volle maanceremonies gegeven.

Bij beide opleidingen zijn je persoonlijke groei, bewustwording en zelfhealing een van de uitgangspunten om een goede en gezonde healer te zijn. Daarnaast heb ik verder voor mijn persoonlijke groei sinds mijn 18de jaar meerdere vormen van therapie en spirituele bewustwording gevolgd.

Al deze werk- en levenservaringen zijn de basis voor mijn huidige werk en werkwijze.

Mijn werk
Ik noem mijn werk het liefst Procesbegeleiding en ik zie mijzelf als een Procesbegeleider die zich baseert op het gedachtegoed van Tibetan Healing, Sjamanisme, en op alle ervaringen en wijsheid die ik in mijn leven heb opgedaan. Iemand die een tijdje met een ander meereist tijdens een groei- / genezingsproces. Onderweg is het dan de ene keer mijn aandeel om zaadjes te planten, een andere keer om zaadjes open te laten barsten of het gewas tot bloei te laten komen.

Het resultaat van die reis blijkt steeds weer zo de moeite waard. Zo bekeken kan ik mezelf natuurlijk ook een reisleidster noemen…

Inspiratie
Het mooiste aan mijn werk is om mee te maken dat mensen van binnenuit tevoorschijn komen. Dat de maskers wegvallen, het lichaam zich ontspant zodat ze weer meer – als vanzelfsprekend – zichzelf kunnen zijn.

Motivatie
De motivatie voor mijn werk komt voort uit mijn verlangen een wezenlijke bijdrage te leveren aan een liefdevolle en gelijkwaardige samenleving.